Mantenir-nos en equilibri i orientats és una tasca d’allò més complexa que implica una comunicació perfecte entre el cervell i els diferents sistemes corporals que controlen justament el nostre equilibri com ho son la visió, l’oïda, el sistema propioceptiu e indirectament el sistema vascular.
Una gran proporció dels casos que atenem a Barcelona Quiropractic tant els vertígens com els marejos tenen una arrel comú en el mal funcionament de la columna vertebral, especialment en la zona de les primeres cervicals, el qual afecta directament al sistema nerviós, interrompent la comunicació o generant una mala interpretació de les senyals nervioses entre el cervell i la resta de l’organisme. Com a resultat apareixen primer sensacions de marejos, desequilibri o inestabilitat per evolucionar amb el temps a una condició molt molesta i delicada de vertígens i síndrome de Manière.

En el cas de que vinguis a Barcelona Quiropractic amb aquests símptomes el quiropràctic s’ocupa d’examinar la teva columna vertebral minuciosament, en especial la zona cervical i la relació d’aquesta amb el crani i la mandíbula per comprovar si existeixen els problemes de mala-oclusió, etc. Les persones amb problemes cervicals crònics, persones amb males postures repetides o que han de realitzar esforços físics tendeixen a patir alguna o varies d’aquestes condicions. És comú també, i ho descobrim al realitzar l’historial de salut de la persona, que aquells que han patit un dolor fort de cervical (comú després d’un accident de cotxe), que pateixen de problemes i símptomes relacionats degut a una rectificació de la curvatura cervical (que apareix anys després). El tractament quiropràctic sol tenir una tassa d’efectivitat molt alta amb aquests problemes. No obstant, a Barcelona Quiropractic sempre realitzem un reconeixement complert per esbrinar l’origen del problema.
Per això, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres. Una vegada realitzat el reconeixement inicial, t’informarem sense compromís abans d’iniciar un tractament. En el cas de patir símptomes lleus, t’aconsellem realitzar un estudi previ de la teva columna vertebral i el sistema nerviós, perquè en la majoria de casos, la simptomatologia és molt esporàdica i millor per si mateixa al principi. Però la tendència, basant-nos en les nostres experiències a la consulta, és que cada vegada els marejos i els vertígens es tornen més freqüents. Així que quan abans es corregeixi el problema base, menys alimentaràs els símptomes i evitaràs que arribin a interferir en les activitats diàries.