El mal de cap tensional, que representa la majoria de vegades els mals de cap, sol originar-se a la part cervical, i més específicament en la primera i la segona vèrtebra cervical (C1 i C2). Les migranyes tenen un component circulatori molt relacionat amb el sistema nerviós ja que aquest controla la contracció i dilatació dels vasos sanguinis. La feina del quiropràctic, en aquests casos, es assegurar-se de que no hi ha cap problema en aquesta zona de la columna, detectant els desplaçaments de les vèrtebres i la tensió en la part alta de la nuca. El tractament a Barcelona Quiropractic va dirigit, específicament, a corregir aquests desplaçaments i alleujar la tensió produïda sobre aquells nervis. El que permet recuperar, per una banda, una bona mobilitat, i per altre banda, disminuir la tensió muscular. Això, en conseqüència, va que disminueixin els mals de cap, la freqüència i la intensitat.

Encara que els dolors solen desaparèixer sovint amb les primeres sessions, la correcció òptima de la columna és primordial ja que, sinó, no deixa de ser un efecte superficial com prendre una pastilla. Per arribar a l’arrel del problema i prevenir futures recaigudes es necessita temps i constància, especialment quan aquests trastorns s’han fet crònics.

Referències:

  1. Tuchin PJ. A twelve month clinical trial of chiropractic spinal manipulative therapy for migraine. ACO 1999; 8: 61-64.
  2. J Manipulative Physiol Ther 1996 (Mar); 19 (3): 202–207