No es coneix una única causa real de la fibromiàlgia. Provablement es tracti de la interacció de molts processos que impliquen trastorns neurològics que afecten al flux sanguini, la son, l’ús dels músculs, la transmissió del dolor o la inflamació. Una cosa casi constant és que una persona que pateix fibromiàlgia ha estat vivint amb dolors durant molts anys, s’ha medicat de forma extensa en general, i el seu cos ha acabat esgotat, afectant al seu nivell d’energia, son, ànim, etc.

El que han de saber les persones amb fibromiàlgia és que la quiropràctica els hi pot ser de gran ajuda en molts aspectes.

Estudiar la olumna vertebral te molt sentit ja que en la quiropràctica diem que és: ‘l’arbre de la vida’. La columna és el pilar que sosté l’estructura de la que parteixen molts músculs, i a més, és la que protegeix el sistema nerviós. Quan la columna vertebral perd l’equilibri i la coordinació, el cos ha de realitzar un esforç tremend per sostenir-la i acabar forçant la musculatura, creant dolor i irritació, afectant a la llarga també al sistema nerviós i les arrels nervioses. Quan aquest procés dura diversos anys, el dolor es fa crònic. És aleshores quan l’organisme deixa de respondre a la medicació i el cos s’esgota, ell mateix, en aquesta lluita contra la situació que no te fi.

Per explicar la millora d’aquesta condició amb la quiropràctica, hem d’entendre que el propi tractament que realitza el quiropràctic, actuant sobre la columna vertebral, te un efecte molt estimulant sobre el sistema nerviós (la part propioceptiva).

A la vegada, els ajustos quiropràctics tenen també un efecte relaxant sobre la musculatura i sobre la interpretació del dolor a nivell cerebral. Aquesta estimulació tendeix a donar un impuls a l’organisme, a les parts més internes i dormides, és una manera de despertar-lo per a que torni a posar en marxa els seus propis mecanismes de defensa i autocuració.

Donant-li temps i a vegades un recolzament nutricional, el cos torna, poc a poc, a regular la funció del dolor e inflamació per recuperar-se. A Barcelona Quiropractic recolzem els processos auto-curatius de l’organisme, i sempre tenim l’esperança, basada en més de 20 anys d’experiència, de que un organisme es pugui recuperar, fins i tot en els casos més avançats, si esbrinem què és el que necessita.

Aquí tenim una experiència molt extensa en aquests casos. No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres per poder informar-te o aclarar dubtes que puguis tenir.