La quiropràctica beneficia el procés del part i als nounats

La quiropràctica beneficia el procés del part i als nounats

És recomanable la cura quiropràctica durant l’embaràs?

Les proves diuen: si. No és només recomanable, si no molt efectiu. (*)

Durant l’embaràs, es produeixen transformacions al centre de gravetat de la mare, el seu cos ha d’adaptar-se dia a dia a un nou estat, a un augment de pes i a canvis a nivell hormonal. Aquestes variacions solen exercir gran tensió sobre la seva columna, el que produeix l’habitual quadre de molèsties clàssiques associades a la gestació, tals com vòmits, marejos, peus inflats, retenció de líquids o simplement un malestar generalitzat. Així com també alleuja els dolors de ciàtica produïts durant l’embaràs.

embarazo-bebes2La cura quiropràctica durant l’embaràs ajuda al cos de la mare a mantenir millor el seu nou equilibri i a adaptar-se d’una manera suau als dos canvis que en ella i en el cos del nadó s’experimenten.

La quiropràctica és un mètode de cura segur i natural, amb efectes beneficiosos tant per abans com per després del part, ajudant a reposicionar el cos de la mare un cop que el nadó ha nascut. La nostra consulta està especialment equipada amb lliteres ajustables a la morfologia de la dona embarassada.

(*)Anrig C, Plaugher G; “Chiropractic Management of In-Utero Constraint” Pediatric Chiropractic, 1998: Chapter 5 page 102.

És recomanable la cura quiropràctica als nadons?

Després d’estar surant durant mesos a un mitjà líquid, pel nadó el part es converteix en un trauma en si.

El part és una de les causes més comunes de subluxació vertebral als nadons. La força que exerceix un obstetra, estirant i girant el cap del nadó per extraure’l, pot arribar o fins i tot superar els 10 kg. El part natural amb fòrceps, ventoses o la clàssica cesària suposen tots un enorme estrés sobre la columna de qui acaba de néixer. Tal trauma, tendeix a causar la primera subluxació vertebral al nadó, que a la vegada crea tensió, interferint així a nivell del sistema nerviós, específicament a nivell del tronc medul·lar i les seves arrels nervioses. Això, provoca còlics, torticolis congènita, asimetria cranial, diversos trastorns del somni, plors inexplicables o sense motiu aparent així com dificultats respiratòries i de succió.

La cura quiropràctica pels nadons es centra en prevenir i corregir les interferències al sistema nerviós arrel de la tensió que genera el trauma del part.

L’ajustament vertebral a nens o a nadons consisteix en aplicar contacte sostingut o una força mínima i específica sobre cada vèrtebra afectada, alliberant-la així de la tensió que s’ha creat.

L’ajustament vertebral està llargament provat, tant en adults, nens com a nadons. No produeix cap mal ni dolor, és innocu i completament segur.

La quiropràctica recomana examinar al nadó lo abans possible després del part. La importància de que el nadó en ple desenvolupament es vegi lliure d’interferències no pot ser subestimada.

La quiropráctica recomienda examinar al bebé lo antes posible tras el parto. La importancia de que el recién nacido en pleno desarrollo se vea libre de interferencias no puede ser subestimada.

(*)“Lesió de la medul·la espinal i el tall cerebral latents als nadons” Towbin, A. MD. Develop, Med., Child Neurology 1969, II, 54-58.)