El nervi ciàtic és el nervi més llarg i gros del cos començant a la zona lumbar i arribant fins la punta dels dits dels peus. Quan està inflamat o irritat, hi ha dolor tant a la zona lumbar de l’esquena com a les cames, i a vegades, arriba a baixar fins els peus. Pot produir, a més, sensació de formigueig, pèrdua de tacte i fins i tot en els casos més avançats, pèrdua de força amb atrofia muscular arribant a la paràlisis. La ciàtica sol ser conseqüència d’una dolència prèvia a la zona lumbar i pot tenir com origen una hernia discal, un pinçament directe sobre el nervi, artrosis o simplement una contractura muscular. En tots els casos, la labor del quiropràctic aquí a Barcelona Quiropractic, és primer examinar la columna, especialment la part lumbar per esbrinar la causa de la ciàtica, i detectar possibles desplaçaments vertebrals (subluxacions) que puguin irritar aquest nervi.

Aquest tractament va dirigit directament cap a la zona afectada, intentant restablir la funció de tota la columna vertebral per assolir una repercussió òptima i duradora.

En casos més avançats, crònics o amb persones grans, els beneficis també arriben a ser notoris, necessitant en general més temps de correcció. És convenient sempre i en tots els casos, realitzar un estudi previ en el que es realitzen unes proves adequades en cada cas concret, i veure així si la quiropràctica pot ajudar. No esperi a que el problema es faci més important, quant abans actuem, millor i més ràpid és el resultat.

Referències:

Ben Eliyahu DJ. MRI and clinical follow up study of 27 patients receiving chiropractic care for cervical and lumbar disc herniation. JMPT1996;19(9):597-606.

Giles LGF, Muller R. ‘A Randomized Clinical Trial Comparing Medication Acupuncture and Spinal Manipulation.’ Spine 2003;28(14):1490-1503