Les causes del dolor cervical són diverses i nombroses. Normalment s’origina amb motius tensionals o engarrotament del cos generats per males postures. També l’estrès, físic i emocional, son un clar detonant. Quan les males postures o els diferents tipus d’estrès es reprodueixen amb freqüència, poden arribar a posar la columna en tensió continua, afectant a la musculatura, la coordinació i les posicions de les vèrtebres. La feina del quiropràctic en aquest cas és fer una exploració detinguda de la zona cervical per detectar aquestes vèrtebres bloquejades que impedeixen una mobilitat correcta de la nuca i acaben afectant al flux d’informació nerviosa en la zona alta de la columna.
La zona cervical està formada per set vèrtebres. Son de molta importància les dues primeres cervicals: Atlas (primera cervical) i Axis (segona cervical), ja que allà es troba la màxima concentració de receptors nerviosos (propioceptius) que si no realitzen correctament la seva funció, poden afectar al sistema nerviós i per tant, a l’organisme i al nostre estat de salut general. Un bloqueig vertebral en aquesta zona de la columna pot comportar conseqüències tals com marejos, vertígens, mal de cap, migranya, falta de concentració, cansament, nerviosisme o falta d’estabilitat, entre altres molts problemes.

En casos de degeneració cervical (artrosis) o en persones grans s’aconsegueix pal·liar els símptomes i ajudar a obtenir una millor mobilitat, corregint en molts casos la postura de la persona.

Quan el problema cervical es fa crònic durant un període de varis anys, poden arribar a produir-se hernies discals. Això, habitualment afecta a les arrels nervioses creant símptomes de formigueig, pèrdua de tacte o força i també dolor a les extremitats, en aquest cas als braços. En aquestes situacions, els resultats solen ser bastant satisfactoris i la quiropràctica resulta ser una alternativa molt eficaç a la cirurgia o a altres tractaments invasius per l’organisme.

Es convenient sempre, i en tots els casos, realitzar un estudi previ de la columna vertebral en el que es realitzen les proves adequades i així comprovar si la quiropràctica pot ajudar-te. Des de Barcelona Quiropractic t’aconsellem que no esperis a que el problema es faci més important, quan abans actuem, millor i més ràpid serà el resultat.